Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )

de Ina in Supe/Ciorbe, 12 Mar 2013 | 61138 vizualizari

 

Sara_Miki a participat la concursul reteta anului 2012 cu o ciorbita care mi-a atras atentia, mai ales ca eu chiar nu stiam la ce sa folosesc ciupercile Pleurotus :)) cand le vedeam asa, murate, le tot ocoleam :P =)) ) Multumesc, Sara_Miki ! >:D< Ciorbita asta a devenit una din preferatele noastre; este deja a 3-a oara intr-o luna cand o prepar si tot mai vrem :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac radacina
  • 2-3 gogosari in otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 200 g de smantana
  • 3 galbenusuri
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus ):

Ciupercile pleurotus taiate julien se pun la fiert intr-o oala cu 1-2 litri de apa  si putina sare. Dam pe razatoarea mica morcovul si pastarnacul, dupa care  calim amestecul in 2-3 linguri cu ulei.

Cand ciupercile sunt fierte, adaugam morcovul si pastarnacul calite, sare si piper dupa gust.  Daca este nevoie, mai adaugam 1-2 litri de apa clocotita  ( in functie de cat de deasa vrem sa fie ciorba ). Taiem gogosarii acri in felii potrivite si ii adaugam in oala in care fierb deja legumele. Pisam usturoiul si-l adaugam si pe el in supa.  

Galbenusurile se freaca bine cu smantana ( sau iaurt gras ) si putina apa rece, dupa care adaugam cate un polonic  din supa calda, pentru a-i creste temperatura.  Dupa ce adaugam cca 3-4 polonice de supa fierbinte, putem turna totul in oala de ciorba. Daca dorim supa mai acra, folosim putin otet  sau mai adaugam gogosari murati.

Servim fierbinte, cu ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba falsa de burta ( cu ciuperci pleurotus )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Giana 1

15.05.2014, 10:39

Am facut, e foarte buna

roxanab 1

20.06.2014, 13:25

sunt taiate si coditele in ciorba? sau doar foile acelea..?

Ina 1

20.06.2014, 19:25

se taie totul. Oricum, la Pleurotus seamana textura coditei cu partea lata.
Spor si pofta mare!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba falsa de burta